Voor leerkrachten

Merkte je het ook al? We zijn op weg naar een wereld waarin we 100% duurzame energie gebruiken. Dat is de toekomst voor de leerlingen in jouw klas!

De vraag is: wanneer barst die duurzame toekomst helemaal los? Eneco is enthousiast om samen met jou en de leerlingen hieraan bij te dragen! Hoe? Door op een speelse manier leerrijke energielessen te geven. En daarbij ondersteunen wij jou met plezier.

De energielessen in een notendop

  • Voor wie: basisonderwijs, vijfde en zesde leerjaar
  • Onderwerp: (duurzame) energie
  • Tijd: 2 uren

Lesmateriaal om mee te knallen

Geen krachtige energielessen zonder boeiend lesmateriaal, toch? Hierbij helpen wij jou graag met onze kennis. We stellen digitaal materiaal ter beschikking zodat je voldoende houvast hebt.

Het lesmateriaal bestaat uit een afwisselende mix van allerlei werkvormen, zoals filmpjes, quizzen, energizers, proefjes en werkbladen. De proefjes voeren jouw leerlingen uit met makkelijk verkrijgbare huishoudelijke materialen. Geen zin om zelf op zoek te gaan naar het materiaal? Je kan bij ons ook een box met alles erop en eraan lenen.

Onze tip

Voor een degelijke voorbereiding en de nodige achtergrondinformatie: neem vooraf de handleiding goed door. Hou ze ook gerust bij de hand tijdens de les.

Achtergrondinformatie

De nieuwe wereld

Eneco is van mening dat we het keerpunt voorbij zijn. De oude wereld van verspilling en vervuiling, die laten we achter ons. Want elke dag zijn er weer innovaties die onze levens schoner, leuker en leefbaarder maken. En dat gaan we heel België laten zien.

Ontdek meer over Eneco

Energie & Toekomst

Meer weten over duurzame energie en de mogelijkheden voor de toekomst?

Reis vooruit in de tijd

Iedereen zijn eigen energie in 2030 - visie Eneco

Deze animatie biedt inspiratie hoe de energievoorziening er in 2030 kan uitzien. De klant wekt zijn eigen duurzame energie op. Hij wordt zo naast afnemer ook leverancier.
Dat is dé manier om energie in de toekomst betrouwbaar, betaalbaar en groen te houden. De mogelijkheden op het gebied van energie zijn eindeloos.

Vragen

De wereld van energie is een initiatief van Eneco. Vragen of opmerkingen over het materiaal? Contacteer Silke De Bouw of Mark Van Hamme